Πρόγραμμα ESTIA II

Tο πρόγραμμα ESTIA II («ESTIAII: rental accommodation scheme for asylum seekers») είναι στεγαστικό πρόγραμμα για αιτούντες διεθνούς προστασίας.

Ωφελούμενοι/ες του προγράμματος είναι ενήλικοι/ες αιτούντες/αιτούσες διεθνούς προστασίας συμπεριλαμβανομένων και των ανήλικων μελών της οικογένειάς τους.

Ωφελούμενοι/ες επίσης είναι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι/ες οι οποίοι/ες διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων ή θέσεις προσωρινής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων. Για τη συμμετοχή ασυνόδευτων ανήλικων στο πρόγραμμα, λαμβάνεται υπόψη η ευαλωτότητά τους ή η συνέχιση παρακολούθησης σπουδών σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας ή επαγγελματικής, τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, στις οποίες έχουν εγγραφεί.

To πρόγραμμα παρέχει στέγαση σε ιδιωτικές κατοικίες, διαμερίσματα και λοιπά κτίρια που διατίθενται ή μισθώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος. To πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης οικονομικά βοηθήματα, επιδόματα, σίτιση, και υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Οι υποστηρικτικές υπηρεσίες είναι:

Οι παροχές σίτισης δίδονται σε όσους/όσες φιλοξενούνται σε οικήματα τα οποία δε διαθέτουν κατάλληλη υποδομή για την παρασκευή γευμάτων.

Οι ωφελούμενοι/ες στέγασης λαμβάνουν τρία (3) βασικά γεύματα την ημέρα, ενώ τουλάχιστον στους ανηλίκους/ες παρέχεται επιπλέον δεκατιανό και απογευματινό γεύμα. Λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα βρέφη, τα νήπια, τις γυναίκες σε κύηση ή γαλουχία, καθώς και για άλλες κατηγορίες ωφελούμενων με ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες (ιδίως ηλικιωμένοι και άτομα με σοβαρή ασθένεια).

Προκειμένου να παραμείνουν ωφελούμενοι του προγράμματος ΕΣΤΙΑ ΙΙ, οι αιτούντες οφείλουν να τηρούν τους κανονισμούς του προγράμματος.

Scroll to Top

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber