Search
Close this search box.

Συνάντηση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Ν. Παναγιωτόπουλου και Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφίας Βούλτεψη, με τη νέα εκπρόσωπο του ΔΟΜ στην Ελλάδα κ. Sanja Celebic Lukovac

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, υποδέχθηκε μαζί με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη, τη νέα εκπρόσωπο του ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) στην Ελλάδα κ. Sanja Celebic Lukovac.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε η στενή και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και του ΔΟΜ, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα για την αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων που σχετίζονται με τη μετανάστευση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για στήριξη που παρέχει ο ΔΟΜ στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς, όπως η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, η προστασία των ευάλωτων ομάδων και η προώθηση της ένταξης προσφύγων και μεταναστών. Επίσης, τόνισε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει να εργάζεται από κοινού με τον ΔΟΜ για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την εφαρμογή βιώσιμων λύσεων.

Από την πλευρά της, η κ. Sanja Celebic Lukovac επανέλαβε τη δέσμευση του ΔΟΜ να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές, προσφέροντας τεχνική υποστήριξη και τεχνογνωσία, με στόχο την ενίσχυση των μηχανισμών διαχείρισης της μετανάστευσης και την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών. Η κ. Lukovac εξήρε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και τόνισε την ανάγκη για συνεχή συνεννόηση και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μάνος Λογοθέτης, η Γενική Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Δήμητρα Λυγούρα, ο Γενικός Γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας κ. Ηρακλής Μοσκώφ, ο απερχόμενος εκπρόσωπος του ΔΟΜ στην Ελλάδα, κ. Gianluca Rocco καθώς και κυβερνητικός σύνδεσμος του ΔΟΜ, κ. Δημήτρης Ραζής.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: