Search
Close this search box.

Συνάντηση εργασίας Γ.Γ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Δ. Λυγούρα και Γ.Γ Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μ. Λογοθέτη με τον επικεφαλής Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του EUAA, κ. Francois DELEU

Η Γενική Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κα. Δήμητρα Λυγούρα και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μάνος Λογοθέτης, πραγματοποίησαν την Παρασκευή, 4/10, συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του EUAA, κ. Francois DELEU.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν παράμετροι της κοινής επιχείρησης των Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του EUAA και συγκεκριμένα ζητήματα που άπτονται του σεβασμού των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο. Ο κ. DELEU εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας αναφορικά με την ποιότητα των διαδικασιών υποδοχής και ασύλου επισημαίνοντας την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης του προσωπικού των Υπηρεσιών στον ευαίσθητο τομέα των δικαιωμάτων.

Από την πλευρά τους αμφότεροι οι Γενικοί Γραμματείς στάθηκαν στην αγαστή μεταξύ ΥΜΑ και EUAA, η οποία και αποτέλεσε μία από τις βασικές αιτίες επιτάχυνσης των διαδικασιών χωρίς, ωστόσο, να παραβλέπουν τα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης που δύναται να επιτευχθούν αρχής γενομένης με τη διαπραγμάτευση και υλοποίηση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου που αναμένεται να υπογραφεί το προσεχές διάστημα μεταξύ των δύο πλευρών.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: