Με σημερινό της πρωτοσέλιδο (!) άρθρο η «Εφημερίδα των Συντακτών» βγάζει στην «σέντρα» εργαζόμενο μηχανικό, μετακλητό στην Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για επίδομα απορίας που έλαβε.
Καταρχήν, το άπαξ αυτό επίδομα των 500 ευρώ δεν αφορούσε τον ίδιο αλλά την μητέρα του. Το βοήθημα αυτό δόθηκε από ανοικτό πρόγραμμα στήριξης του Δήμου Καλλιθέας και αφορούσε στην ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Η εν λόγω κυρία, στην οποία και ανήκει η παροχή ρεύματος (και για την οποία επιδοτήθηκε) λαμβάνει σύνταξη – επίδομα 340€/μήνα και ως εκ τούτου πληροί τα κριτήρια «ευάλωτου». Τα χρήματα τα παρέλαβε ο εργαζόμενος από το ταμείο του Δήμου Καλλιθέας, ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος λόγω κινητικών προβλημάτων της αιτούσας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν φαίνονται τα στοιχεία του εργαζόμενου στην αίτηση η οποία έχει γίνει από τη μητέρα του στο όνομα της και φαίνονται στο ποιος εισέπραξε καθότι ήταν ο εξουσιοδοτούμενος προς είσπραξη.
Ο εν λόγω εργαζόμενος, πέραν του μισθού, που καθορίζεται από το μισθολόγιο, δεν λαμβάνει επιπλέον χρήματα λόγω έργου στην Τεχνική Υπηρεσία και ιδιαίτερα ως επιβλέπων μηχανικός. Οι δε δαπάνες ταξιδιών είναι ίδιες για όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου και αφορούν στην πληρωμή εισιτηρίων μετάβασης και διαμονής, καθώς και ημερήσια αποζημίωση 40€ για διατροφή. Ο ίδιος δεν θα δικαιούτο επίδομα απορίας καθότι είναι ενεργός επαγγελματίας, παρότι όσο υπηρετεί στο Υπουργείο ουδεμία προσωπική εργασία εκτός της υπηρεσίας έχει αναλάβει.
Το ουσιαστικό είναι ότι η ΕΦΣΥΝ δεν αμφισβητεί το επίδομα, δεν παρουσιάζει κάτι μεμπτό στο πρόγραμμα του Δήμου ή την διαδικασία επιλογής και πληρωμής των δικαιούχων. Αλλά βγάζει στην σέντρα έναν εργαζόμενο, την οικογένεια του, ευαίσθητα δεδομένα για την οικονομική του κατάσταση…. Το έγκλημα του εργαζόμενου είναι ότι εργάζεται για το Υπουργείο και τον κ. Μηταράκη. Αυτόν δηλαδή που σύμφωνα με το δημοσίευμα «στερεί την κοινωνική φροντίδα με τη στάση του ως Υπουργός από τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στη χώρα». Τέτοιοι διαχωρισμοί εργαζομένων, ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, θυμίζουν άλλα καθεστώτα, είναι επικίνδυνοι για την Δημοκρατία. Και δεν περιποιούν τιμή στην Εφημερίδα των Συντακτών.