Search
Close this search box.

Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας για τις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε όλη την Ελλάδα, όπως υπολογίστηκαν για όλους τους φορείς του Δημοσίου από την διαδικτυακή πλατφόρμα του ΥΠΕΝ (publicenergysavings.gov.gr).

Σύμφωνα με αυτά, για την ετήσια περίοδο μεταξύ 2022 και 2023, η μέση εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας πανελλαδικά για το Υπουργείο έφτασε στο 4,48%.

Για την αξιολόγηση της επίδοσης αυτής στο άρθρο 1 της ΚΥΑ του ΦΕΚ Β’ 2692/2024,  αναφέρεται ότι για το έτος 2023 τίθεται στόχος μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τουλάχιστον 3% σε σχέση με τις καταναλώσεις του έτους 2022.

Από αυτό προκύπτει ότι η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτεύχθηκε με τις προσπάθειες των Διοικητικά Υπεύθυνων κάθε εγκατάστασης του ΥΜΑ και του Υπεύθυνου Ενεργειακών Υποδομών του Υπουργείου ανέρχεται στο 50% πάνω από τον ελάχιστο στόχο κάθε Δημόσιου φορέα.

Στη διαπίστωση αυτή θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι στην προηγούμενη σχετική αξιολόγηση μεταξύ των Β’ εξαμήνων των ετών 2019 και 2022, κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της πλατφόρμας, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου πέτυχε εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας 37%.

Σε συνέχεια των ανωτέρω επίσημων αποτελεσμάτων, συνεχίζεται η προσπάθεια των τοπικών Διοικητικών Υπεύθυνων για εντοπισμό και υλοποίηση εφικτών τρόπων συνέχισης της εξοικονόμησης αυτής.

Παράλληλα, παρέχονται συστηματικά από την Τεχνική Υπηρεσία προς όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου οδηγίες για την ορθή χρήση και αποφυγή σπατάλης νερού, στην προσπάθεια για την διαφύλαξη των τόσο σημαντικών φυσικών πόρων σε όλη τη χώρα.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: