Search
Close this search box.

Λειτουργία νέας ιστοσελίδας ΕΜΝ Ελλάδας

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους επισκέπτες και χρήστες του ιστότοπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ότι, την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, τέθηκε  σε  λειτουργία, εντός του ιστότοπου του Υπουργείου,  η ιστοσελίδα του ΕΜΝ Ελλάδας, κατόπιν συνεργασίας της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Συνεργασίας, ως το Ελληνικό Σημείο Επαφής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης, με τη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Υπουργείου.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μετανάστευσης/European Migration Network (EMN) συστάθηκε το 2008 και αποτελεί δίκτυο εμπειρογνωμόνων της ΕΕ για θέματα μετανάστευσης και ασύλου, με στόχο την παροχή ενημερωμένων, αντικειμενικών, αξιόπιστων και συγκρίσιμων πληροφοριών για τη μετανάστευση και το άσυλο προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τις αρμόδιες αρχές των κρατών – μελών της ΕΕ, καθώς και ενδιαφερομένων φορέων, ερευνητών κλπ. 

Στην ιστοσελίδα έχουν αναρτηθεί, μεταξύ άλλων,  χρήσιμες πληροφορίες  για τη λειτουργία και δράση του ΕΜΝ, Εθνικές και Συνθετικές Μελέτες and EMN Annual Reports που έχουν εκπονηθεί στο πλαίσιο του ΕΜΝ και αφορούν σε θέματα μετανάστευσης και ασύλου, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και τριμηνιαία EMNews που περιλαμβάνουν σχετικά νέα και εξελίξεις.

Στη νέα ιστοσελίδα παρέχονται, επίσης, σύνδεσμοι που παρέχουν τη δυνατότητα αναζήτησης πρόσθετου ενημερωτικού υλικού και πληροφόρησης στη σχετική ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως είναι ο Κατάλογος των Ειδικών Ερωτημάτων – ad hoc queries που έχουν απαντηθεί από τα ΚΜ με σκοπό την ταχεία ανταλλαγή πληροφόρησης για ειδικότερα θέματα και το Glossary – εργαλείο αναζήτησης μεταναστευτικών όρων.

Η Διεύθυνση Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Συνεργασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου θα επικαιροποιεί τακτικά το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του ΕΜΝ, προκειμένου αυτή να αποτελεί χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για θέματα μετανάστευσης και ασύλου.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: