Αναχώρηση 143 υπηκόων Γεωργίας με προορισμό την πατρίδα τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Εθελούσιων Επιστροφών AVRR

Αναχώρησαν σήμερα το πρωί, από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” 143 υπήκοοι Γεωργίας, με προορισμό την πατρίδα τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών και Επανένταξης (AVRR).

Παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3,959 εθελούσιες επιστροφές από τις 1-9-2019 έως και σήμερα. Στο πλαίσιο του προγράμματος και σε περίπτωση απουσίας εμπορικών πτήσεων έχουν επίσης πραγματοποιηθεί τέσσερις συνολικά πτήσεις charter, τρεις για Γεωργία και μία για Ιράκ. Στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος Εθελούσιων Επιστροφών και Επανένταξης που υλοποιείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουν αναχωρήσει για τη Γεωργία, συνολικά 914 άτομα.
Το πρόγραμμα, που μεταξύ άλλων στοχεύει και στην αποσυμφόρηση των νησιών, έχει στόχο τον επαναπατρισμό μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Επισημαίνεται ότι το Πρόγραμμα Εθελοντικής Επιστροφής & Επανένταξης (AVRR) χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, , στο πλαίσιο της συνολικής στήριξης (διοικητικής, υλικοτεχνικής, οικονομικής) σε μετανάστες που εθελοντικά θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Scroll to Top

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: