Ανακοίνωση – Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

23-24 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, η 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη Διαχείριση των Συνόρων (2nd European Conference on Border Management)

Σας ενημερώνουμε ότι στις 23-24 Φεβρουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη Διαχείριση των Συνόρων (2nd European Conference on Border Management).

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την χρηματοδότηση των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα παρευρεθούν εκπρόσωποι κυβερνήσεων κρατών μελών της ΕΕ, επικεφαλής αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων και οργανισμών κ.ά., ενώ την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου. Υπενθυμίζεται πως η πρώτη Διάσκεψη για τη Διαχείριση των Συνόρων είχε πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στις 20-21 Ιανουαρίου 2022.

Κύρια αντικείμενα της Διάσκεψης θα είναι τα μέτρα, τα εργαλεία και οι συναφείς δυνατότητες αντιμετώπισης των υπαρχόντων προκλήσεων και η πρόληψη μελλοντικών κρίσεων στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες θα σας αποσταλούν τις επόμενες ημέρες.

Η είσοδος θα επιτρέπεται αποκλειστικά με διαπιστεύσεις. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε την παρουσία σας στο:
press@migration.gov.gr

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: