Έκθεση ζωγραφικής μαθητών και μαθητριών προσφύγων από όλη την Ελλάδα: «Ταξίδι. Μία έκθεση για τη συμπερίληψη και την ορατότητα» 

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κ Εμμανουήλ Λογοθέτης, παρευρέθηκε στα εγκαίνια της συλλογικής έκθεσης ζωγραφικής 650 έργων μαθητών και μαθητριών προσφύγων από όλη την Ελλάδα, με θέμα: «Ταξίδι. Μία έκθεση για τη συμπερίληψη και την ορατότητα» που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, 52 μαθήτριες και μαθητές πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή Σχιστού και στον αστικό ιστό, συνοδευόμενοι από γονείς και τις υπεύθυνες Συντονίστριες Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ), βρέθηκαν στην έκθεση και συμμετείχαν σε δύο εργαστήρια εικαστικού περιεχομένου.  

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», κατά τη διάρκεια του οποίου, στο διάστημα Σεπτεμβρίου 2021 – Απριλίου 2023, η UNICEF και οι εταίροι της βοήθησαν συνολικά 16.235 παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες (9.926 αγόρια και 6.309 κορίτσια) ηλικίας μεταξύ 4 και 17 ετών, μέσω  μαθημάτων ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, παρέχοντας επίσης υπηρεσίες διερμηνείας. Ως θετικό αποτέλεσμα των καλών πρακτικών του προγράμματος κρίνεται, ότι τον Απρίλιο του 2023, το 75% των παιδιών που συμμετέχουν στο ACE ήταν εγγεγραμμένα στην τυπική εκπαίδευση. 

Η έκθεση «Ταξίδι. Μία έκθεση για τη συμπερίληψη και την ορατότητα» αποτελεί πρωτοβουλία της UNICEF, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από τους παρακάτω εταίρους:  ΑΡΣΙΣ, Δανέζικο Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (DRC), ΕΛΙΞ, ΜΕΤΑδραση, SolidarityNow, Junior Achievement Ελλάδας, καθώς και τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλίας, Θεσσαλονίκης και Πατρών με την υποστήριξη του Akelius Foundation και Porticus Foundation. 

Σημειώνεται, ότι η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023. 

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: