Επικοινωνία του Αναπληρωτή Υπουργού με Ευρωπαίους ομολόγους του μετά την καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας

Σε συνέχεια των χθεσινοβραδινών δραματικών γεγονότων που οδήγησαν στην καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Giorgos Koumoutsakos, είχε σήμερα σειρά τηλεφωνικών επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του:

  • τον Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, κ. Karl Nehammer,
  • την Υπουργό Μετανάστευσης της Ολλανδίας, κα Ankie Broekers-Knol,
  • τον Υφυπουργό Μετανάστευσης της Ελβετίας, κ.Mario Gattiker and
  • τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, κ. Clement Beaune.

Παράλληλα, με τον κ. Κουμουτσάκο επικοινώνησε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου (EASO), κα Nina Gregori, καθώς και οι Πρέσβεις της Γερμανίας και της Ιταλίας, κ. Ernst Reichel και κα Patrizia Falcinelli αντίστοιχα.

Το σύνολο των Ευρωπαίων αξιωματούχων εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα, καθώς και την ετοιμότητά τους να παράσχουν όποια βοήθεια και έμπρακτη στήριξη κριθεί αναγκαία.

Ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για την άμεση πρωτοβουλία τους να επικοινωνήσουν μαζί του και για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη στη Λέσβο με μία κρίσιμη κατάσταση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία και συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς (UNHCR και ΙΟΜ), προκειμένου να αξιολογηθεί λεπτομερώς η κατάσταση και να εφαρμοστούν το ταχύτερο λύσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τη στέγαση των αιτούντων άσυλο, διασφαλίζοντας παράλληλα την δημόσια υγεία στο νησί της Λέσβου.

Scroll to Top

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: