Επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στο γραφείο παράδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων της Πέτρου Ράλλη

Το τμήμα διαβατηρίων της διεύθυνσης Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη 25, θα επισκεφθεί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου και ώρα 08:30 π.μ.. Ο κ. Μηταράκης θα παρακολουθήσει τη νέα διαδικασία έκδοσης των ταξιδιωτικών εγγράφων στους δικαιούχους διεθνούς προστασίας και θα ενημερωθεί από τους υπεύθυνους της υπηρεσίας για την επιχειρησιακή εικόνα της απλούστευσης της έκδοσης των ταξιδιωτικών εγγράφων, η οποία εξορθολογίστηκε μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ (Β΄ 2036) στις 30 Μαΐου 2020. 

Επισημαίνεται ότι η σχετική ΚΥΑ για την έκδοση των ταξιδιωτικών εγγράφων, προβλέπει την λειτουργία τμημάτων παράδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων σε συνεργασία με τα Περιφερειακά Γραφεία Ασύλου (Π.Γ.Α.) και την κεντρική υπηρεσία του Ασύλου, με αποτέλεσμα ο νέος τρόπος έκδοσης των διαβατηρίων να είναι πολύ πιο εύκολος, σύντομος και απλός για τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας.

Scroll to Top

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: