Ευχές για χαρούμενες γιορτές από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με ζωγραφιά από τον διαγωνισμό των παιδιών των εργαζομένων

Θέμα: «Ο Άγιος Βασίλης φέρνει Ειρήνη σε όλα τα παιδιά του κόσμου, ένας σάκος με αλλιώτικα δώρα»

O διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά εργαζομένων του Υπουργείου φαίνεται ότι αγκαλιάστηκε θερμά από τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, αφού οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και παρά τη σύντομη χρονική διάρκεια που δόθηκε για υποβολή έργων.

Υπήρχαν συνολικά 132 συμμετοχές. Έργα μοναδικά, εξαιρετικές ιδέες.

Συνθέσεις που απεικόνισαν την κατανόηση και τα συναισθήματα των παιδιών γύρω από το θέμα της ειρήνης και εικόνες που συγκίνησαν την εφταμελή επιτροπή αξιολόγησης.

H πρωτοβουλία αυτή μεταξύ άλλων στόχευε στην ενίσχυση του αισθήματος του «ανήκειν» στην οικογένεια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και στη βελτίωση των δεσμών μεταξύ του προσωπικού, μιας και πρόκειται για ένα νεοσύστατο Υπουργείο.

Τα ωραία έργα των παιδιών αποτελούν κίνητρο για τη διενέργεια παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον.

Με την ευκαιρία αυτή, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα παιδιά που συμμετείχαν και όλους τους συναδέλφους που συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία και αποστέλλοντας έργα των παιδιών τους.

Αξιολόγηση Έργων

Από τα 132 μοναδικά έργα, το να επιλεγούν πενήντα έργα για να φιλοξενηθούν σε εικαστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο Κεράνη ήταν ένα απαιτητικό εγχείρημα.

Ακόμη, πιο απαιτητικό εγχείρημα αποτέλεσε η επιλογή των πέντε έργων που θα βραβευθούν καθώς και του καλύτερου έργου που θα αποτελέσει την ευχετήρια κάρτα του Υπουργείου.

Επιλέχθηκαν έργα με πρωτοτυπία, μοναδικότητα και δημιουργικά στοιχεία.

Σε κάθε ηλικιακή ομάδα επιλέχθηκε ένα έργο και επιπλέον δυο έργα στις δυο ηλικιακές ομάδες με την υψηλότερη συμμετοχή, δηλαδή ένα επιπλέον έργο από την ηλικιακή ομάδα 4-6 χρονών και ένα ακόμη έργο από την ηλικιακή ομάδα 7-11.

Τέλος, ομόφωνα επιλέχθηκε από τα πενήντα έργα το έργο που θα αποτελέσει την ηλεκτρονική ευχετήρια κάρτα του Υπουργείου ενόψει γιορτών, λαμβάνοντας υπόψη την καταλληλότητα ως προς το σκοπό αυτό, τη συνολική ποιότητα της καλλιτεχνικής σύνθεσης, τα δημιουργικά στοιχεία, την πρωτοτυπία και την απήχηση.

Αποτελέσματα Διαγωνισμού

Νικητές Διαγωνισμού:

Ηλεκτρονική ευχετήρια κάρτα

Το έργο του Φώτη Παστρικάκη, 12 ετών, έχει επιλεγεί ως το καλύτερο και θα αποτελέσει την ηλεκτρονική ευχετήρια κάρτα του Υπουργείου ενόψει των Χριστουγέννων.

Βραβεία

Οι πέντε νικητές θα ενημερωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για να παραλάβουν τα δώρα τους.

Βεβαιώσεις Συμμετοχής

Θα αποσταλούν ηλεκτρονικά βεβαιώσεις συμμετοχής για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Εικαστική Έκθεση

Επιλέχθηκαν πενήντα έργα που θα φιλοξενηθούν σε εικαστική έκθεση, στο χώρο έξω από το αμφιθέατρο στον 4ο όροφο από τις 21/12/2022 έως 05/01/2023. Επισυνάπτεται κατάλογος με τα ονόματα των παιδιών, των οποίων τα έργα τους θα φιλοξενηθούν στην έκθεση.

Εφταμελής Επιτροπή Αξιολόγησης

  • Ελένη Βασταρδή, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού & Διοικητικής Οργάνωσης
  • Όλγα Τσικαλάκη, Υπάλληλος Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού & Msc Ψυχολόγος
  • Γιούλη Πώπωτα, Γραμματεία Υπουργού & Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Μαργαρίτα Ζήκου, Γραμματεία Διευθυντή Υπουργού
  • Τόνια Ζυγοπούλου, Γραμματεία Διευθυντή Υπουργού
  • Βασιλεία-Αφροδίτη Ιωάννου, Εθνικός Εμπειρογνώμονας Κύπρου EUAA & Εγγεγραμμένη Σχολικός / Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος
  • Ιωάννης Χρυσαφίτης, Υπάλληλος Διεύθυνσης Ν. Ελλάδος & Απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

*Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ζητήσει και έχει λάβει την έγγραφη έγκριση όλων των γονέων για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των ίδιων και των παιδιών τους.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: