Η ανάγκη προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, στο επίκεντρο των συναντήσεων του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη στη Βαρσοβία

Κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης συναντήθηκε με τον Πολωνό Υπουργό Εσωτερικών κ. Kamiński με τον οποίο συνομίλησε για θέματα που άπτονται της προστασίας συνόρων, αλλά και της ανάγκης επίδειξης αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη-μέλη, ειδικά για θέματα που αφορούν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως το μεταναστευτικό. 

Για τις διμερείς επαφές με τον κ. Kamiński, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: 

 «Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Πολωνό Υπουργό Εσωτερικών με τον οποίο συζητήσαμε την ανάγκη προστασίας των Ευρωπαϊκών συνόρων, αλλά κυρίως και το θέμα ανάγκης επίδειξης αλληλεγγύης προς τις χώρες πρώτης υποδοχής. Η κρίση αυτή δεν μπορεί να αφορά μόνο την Ελλάδα, ή τις χώρες πρώτης γραμμής. Αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και με αποφασιστικότητα πρέπει να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα.» 

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκε την έδρα της Frontex στην Βαρσοβία και συναντήθηκε με τον επικεφαλής του οργανισμού κ. Leggeri. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν σε καλό κλίμα, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να εκφράζει τις ευχαριστίες του για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει μέχρι σήμερα για την διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης λέγοντας: 

«Επισκέφτηκα την υπηρεσία της FRONTEX εδώ στη Βαρσοβία, για να τους ευχαριστήσω για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων. Η μεταναστευτική κρίση είναι μια κρίση που αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι σημαντικό οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί να εκπληρώνουν την αποστολή τους». 

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: