Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με πολλά εφόδια για τα ασυνόδευτα παιδιά

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και το κουδούνι χτύπησε για πολλά παιδιά, ανάμεσά τους και για τα ασυνόδευτα που διαβιούν σε Κέντρα Φιλοξενίας στη χώρα, υπό την εποπτεία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Χαμόγελα, ενθουσιασμός και αγωνία ήταν μόνο μερικά από τα συναισθήματα του Μοχάμεντ, του Τζαμίλ, της Ζάχρα και άλλων παιδιών που συναντήθηκαν με τους παλιούς συμμαθητές και τους δασκάλους τους, στις τάξεις των σχολείων όλης της χώρας.

Μέσα από την πολύτιμη και άμεση υλική υποστήριξη σε σχολικά είδη τα οποία θα διευκολύνουν τη μαθησιακή τους διαδικασία, η εταιρεία «Edenred» βρίσκεται κοντά στα παιδιά σηματοδοτώντας ότι το πλαίσιο των ισότιμων ευκαιριών είναι συναφές με την πρόσβαση στην δωρεάν εκπαίδευση που διέπει την ελληνική Πολιτεία.

Η τυπική εκπαίδευση μέσω της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε συνδυασμό με τις οικουμενικές αξίες της τέχνης, του πολιτισμού και του αθλητισμού είναι βασική προτεραιότητα για την ΕΓΠΑΑ, καθώς αποτελούν εισιτήριο για την ομαλή ένταξη και κοινωνικοποίηση των ασυνόδευτων παιδιών, συμβάλλοντας στην ειρηνική συνύπαρξη.

Η υφυπουργός αρμόδια για την Ένταξη και ο Ειδικός Γραμματέας ασυνόδευτων ανηλίκων αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια τον χορηγό που άμεσα ανταποκρίθηκε και βοήθησε να ανθίσουν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών προσφυγόπουλων.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: