Ν. Μηταράκης – Σπ. Λιβανός: Νομοθετική πρωτοβουλία για μόνιμη λύση στη μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες- Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης προσφύγων

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών των δύο υπουργείων για την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό οι κ.κ. Μηταράκης και Λιβανός, συμφώνησαν:

1) Να αναλάβουν από κοινού νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα δίνεται μόνιμη λύση στο φλέγον για τον αγροτικό κόσμο της χώρας ζήτημα των εργατών γης από τρίτες χώρες, στο πλαίσιο της τροπολογίας που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή για το φετινό καλοκαίρι.

2) Να υλοποιήσουν πιλοτικό πρόγραμμα για 50 αιτούντες άσυλο στην Ημαθία, ώστε να λάβουν την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και να εργαστούν επ΄ αμοιβή, ως εργάτες γης. Στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα συμμετέχουν ο φορέας “Νέα Γενιά – Νέα Γεωργία” και η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας.

Οι δύο υπουργοί, συζήτησαν και για τις ενέργειες που αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, για την ολοκλήρωση του έργου Κόρης Γεφύρι στη Χίο.

Scroll to Top

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: