Πρώτη συνάντηση εργασίας Αν. Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, και εμπλεκόμενων φορέων για τη Διάσκεψη της Αθήνας για τους Ασυνόδευτους Ανήλικους

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, συγκάλεσε σήμερα την πρώτη συνάντηση εργασίας για τη «Διάσκεψη της Αθήνας για τους Ασυνόδευτους Ανήλικους» όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στην πρώτη αυτή οργανωτική συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – υπό την αιγίδα της οποίας θα τελεί η Διάσκεψη-, της UNICEF, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υποστήριξης Ασύλου (EASO), ως συνδιοργανωτών της Διάσκεψης.

Πρόκειται για την πρώτη Διάσκεψη επικεντρωμένη αποκλειστικά στο θέμα των Ασυνόδευτων Ανηλίκων που διοργανώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι εργασίες της Διάσκεψης και οι συζητήσεις, που θα γίνουν κατά τη διάρκειά της, θα συνιστούν εκ των πραγμάτων ουσιαστική συνεισφορά στον εν εξελίξει διάλογο για το Νέο Κοινό Σύστημα Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σκοπός της Διάσκεψης της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαΐου, είναι η ευαισθητοποίηση κοινής γνώμης και κυβερνήσεων, ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη η αλληλεγγύη που απαιτεί αυτό το ευαίσθητο και σοβαρό ζήτημα.

Επίσης, μεταξύ των επιδιώξεων της Διάσκεψης είναι η εξεύρεση συγκεκριμένων συνεισφορών, προτάσεων και λύσεων για την αντιμετώπιση του ζητήματος των ασυνόδευτων παιδιών.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην πρώτη αυτή οργανωτική συνάντηση τόνισαν ότι στηρίζουν την ελληνική πρωτοβουλία.

Προσέθεσαν, μάλιστα, ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για την πραγματοποίηση της Διάσκεψης, λόγω και του θετικού κλίματος και της δυναμικής που διαμορφώνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από τη συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ms. Ylva Johansson. Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Κουμουτσάκος τής εξέθεσε την πρωτοβουλία αυτή και την προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα την ερχόμενη Πέμπτη.

Η επόμενη συνάντηση εργασίας είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Μαρτίου.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: