Στις Βρυξέλλες ο Αν. Υπουργός για σειρά συναντήσεων για το μεταναστευτικό

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Βασικό αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς η επίσημη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος του μήνα.

Παράλληλα, ο Αν. Υπουργός θα ενημερώσει τους συνομιλητές του για την κατάσταση στην Μόρια, έπειτα από την καταστροφή του ΚΥΤ και την πορεία των εργασιών προσωρινής στέγασης των προσφύγων και μεταναστών, καθώς και για την παροχή διεθνούς/ευρωπαϊκής βοήθειας.

Ακόμη, ο κ. Κουμουτσάκος θα ενημερώσει τους συνομιλητές του για την πορεία της εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε ευρωπαϊκές χώρες.

Αύριο Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ms. Ylva Johansson, τον Επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Manfred Weber, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελευθεριών και Δικαιωμάτων των Πολιτών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, κ. Juan Fernando Lopez Aguilar.

Ο κ. Κουμουτσάκος το απόγευμα θα συναντηθεί επίσης με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ελληνική Βουλή.

Scroll to Top

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: