Συνάντηση της Διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασύλου με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας της Νορβηγίας, κ. Hans Røsjorde

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 επισκέφτηκε την Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας της Νορβηγίας κ. Hans Røsjorde, συνοδευόμενος από εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Αθήνα και άλλους Νορβηγούς αξιωματούχους, και συναντήθηκε με τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, κα Μαρία Σταυροπούλου.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε το έργο της νέας Υπηρεσίας Ασύλου και οι πρακτικές που ακολουθούνται για τη χορήγηση διεθνούς προστασίας σε πρόσφυγες στην Ελλάδα. Μέσα από μία σύντομη ξενάγηση στους χώρους του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Αττικής, όπου πραγματοποιούνται οι καταγραφές και οι συνεντεύξεις αιτούντων διεθνούς προστασίας,η κυρία Σταυροπούλουπεριέγραψε τη διαδικασία ασύλου η οποία διεξάγεται από τη νέα Υπηρεσία Ασύλου από τον Ιούνιο του 2013. Ο κ. Røsjorde έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γενικά για τα ζητήματα διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για τους Σύρους πρόσφυγες καθώς και για το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων και τη συνεργασία της Υπηρεσίας Ασύλου με τις μη-κυβερνητικές οργανώσεις ιδίως στο ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Røsjorde και τη Νορβηγική κυβέρνηση για τη βοήθεια που έχουν προσφέρει στην Υπηρεσία Ασύλου», τόνισε η κυρία Σταυροπούλου. Από την πλευρά του ο κ. Røsjorde δήλωσε: «Εκτιμούμε πολύ την σημαντική προσπάθεια της Ελλάδας σε αυτή την κοινή πρόκληση που αντιμετωπίζουμε όσον αφορά το θέμα των αιτούντων άσυλο και προσφύγων. Βλέπουμε ότι γίνεται μία πολύ καλή δουλειά για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης για την Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Νορβηγία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και της Υπηρεσίας Ασύλου μέσα στα επόμενα χρόνια.»

Scroll to Top

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: