Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Αφγανιστάν κ. Meerwais Nab

Εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποίησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Αφγανιστάν κ. Meerwais Nab. 

Η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης αλλά και η παροχή κινήτρων τόσο για την μείωση των ροών όσο και για την ενίσχυση των εθελοντικών επιστροφών ήταν τα βασικά θέματα της συζήτησης, τα οποία αφορούν την κοινή πορεία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Αφγανιστάν για θέματα μετανάστευσης (Joint Way Forward on migration issues, JWF)  και το νέο σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο.  

Έμφαση δόθηκε στην στρατηγική επιλογή της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενίσχυση των νόμιμων οδών μετανάστευσης. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε η υπογραφή διμερούς συμφωνίας για συνεργασία στο μεταναστευτικό.

Παρόντες στις συνομιλίες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου κ. Μάρκος Καραβίας και ο Πρέσβης του Αφγανιστάν, Mirwais Samadi. 

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: