Το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης στο επίκεντρο των επαφών του Υπουργού Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη στη Σόφια

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σόφια προσκεκλημένος του Υπουργού Εσωτερικών της Βουλγαρίας κ. Hristo Terziyski, για διμερείς διαβουλεύσεις.

Οι συνομιλίες θα εστιάσουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού και την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που εντείνονται για τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής της ΕΕ. Στο πλαίσιο της διαδικασίας διαπραγμάτευσης του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα κράτη μέλη που προστατεύουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα πρέπει να διεκδικήσουν και να έχουν την πλήρη στήριξη της ΕΕ και των εταίρων τους. Ελλάδα και Βουλγαρία επιδιώκουν το συντονισμό των θέσεών τους και την ενίσχυση της διμερούς τους συνεργασίας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021

19:10 – Άφιξη στη Σόφια – Υποδοχή από Επιτετραμμένο Πρεσβείας Σόφιας

20:30 – Δείπνο στο ξενοδοχείο μαζί με στελέχη Πρεσβείας Σόφιας

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

09:00 – Πραγματοποίηση Covid test στο ξενοδοχείο

09:50 – Μετακίνηση της Αντιπροσωπείας στο Υπουργείο Εσωτερικών

10:00 – 11:00 – Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας κ. Hristo Terziyski – Συνομιλίες – Ανταλλαγή δώρων

12:00 – Επίσημο γεύμα παρατιθέμενο από τον κ. Terziyski στο Μέγαρο Simeonovo

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

19:45 – Επιστροφή στην Αθήνα

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: