Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης και Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Τσαγατάι Ερτσιγιές: «Δεν πρέπει να χαθεί η ιστορική ευκαιρία»

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα κ. Τσαγατάι Ερτσιγιές σε ένα εγκάρδιο κλίμα αλληλοκατανόησης.  

Ο κ. Καιρίδης τόνισε: «Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία αυτή τη στιγμή και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε πλήρως. Είναι θετικό ότι έχουμε μια επανεκκίνηση στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση γενικότερα και με την Ελλάδα ειδικότερα».   

Στη συνέχεια ανέφερε προς τον Τούρκο Πρέσβη: «Θα θέλαμε την συνεργασία της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι κράτος – κλειδί για τον έλεγχο των παράτυπων μεταναστευτικών ροών, τόσο προς την Ελλάδα, όσο και προς την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Ιταλία και τη Μάλτα. Ο έλεγχος αυτός, όπως γίνεται σήμερα, χωρίς τη συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας, έχει αυξημένο και αχρείαστο κόστος. Η συνεργασία μπορεί να φέρει θετικότερα αποτελέσματα με μικρότερη προσπάθεια, αλλά και καλύτερη πρόστασία τόσο των συνόρων όσο και της ανθρώπινης ζωής».   

Ο Τούρκος Πρέσβης απαντώντας είπε μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν πολλά ψυχολογικά εμπόδια ανάμεσα στους δύο λαούς όμως πρέπει να ενεργοποιηθούν πάλι τα κανάλια επικοινωνίας. Είμαστε γείτονες και οφείλουμε να καθιερώσουμε μια κουλτούρα συνεργασίας. Το συμφέρον μας δεν είναι στην αντιπαράθεση». 

Ο κ. Υπουργός κλείνοντας τη συζήτηση είπε: «Αν είναι να πω κάτι προς τους Τούρκους γείτονές μας είναι ότι πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί». 

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: