Συνάντηση εργασίας του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ.Νότη Μηταράκη με την Βαυαρική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Μεταναστευτικό

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στο κτήριο «Κεράνη» με τη Βαυαρική Κοινοβουλευτική Επιτροπή.  

Στην συνάντηση συμμετείχαν, η ελληνική επιτροπή με επικεφαλής της τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη τον οποίον πλαισίωναν ο Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου κ. Μάριος Καλέας, και ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Σπύρος Χαγκαμπιμάνα, και η βαυαρική διακομματική επιτροπή με επικεφαλής την κ.Stephanie Schuhknecht.  

Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στο Μεταναστευτικό στη χώρα μας , παρουσιάζοντας στοιχεία για τις αφίξεις, τις διασώσεις στις ελληνικές θάλασσες, αλλά και την συνολική εικόνα των δομών φιλοξενίας οι οποίες βρίσκονται στην Ελλάδα. Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μίλησε επίσης για τους πρόσφυγες που προέρχονται από την Ουκρανία.  

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στο έργο που έχει συντελεστεί για την ασφάλεια των ασυνόδευτων ανηλίκων, τα προγράμματα εκπαίδευσης καθώς και την αντιμετώπιση των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων όπως η LGBΤQ κοινότητα. 

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

 Viber Community for Issues of Migration and Asylum

The Ministry of Migration and asylum has created a Viber Community in order to provide accurate and timely information regarding issues of migration and asylum. Please click on the following link, or scan the QR code in order to connect: