Συνάντηση εργασίας του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ.Νότη Μηταράκη με την Βαυαρική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Μεταναστευτικό

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στο κτήριο «Κεράνη» με τη Βαυαρική Κοινοβουλευτική Επιτροπή.  

Στην συνάντηση συμμετείχαν, η ελληνική επιτροπή με επικεφαλής της τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη τον οποίον πλαισίωναν ο Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου κ. Μάριος Καλέας, και ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Σπύρος Χαγκαμπιμάνα, και η βαυαρική διακομματική επιτροπή με επικεφαλής την κ.Stephanie Schuhknecht.  

Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στο Μεταναστευτικό στη χώρα μας , παρουσιάζοντας στοιχεία για τις αφίξεις, τις διασώσεις στις ελληνικές θάλασσες, αλλά και την συνολική εικόνα των δομών φιλοξενίας οι οποίες βρίσκονται στην Ελλάδα. Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μίλησε επίσης για τους πρόσφυγες που προέρχονται από την Ουκρανία.  

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στο έργο που έχει συντελεστεί για την ασφάλεια των ασυνόδευτων ανηλίκων, τα προγράμματα εκπαίδευσης καθώς και την αντιμετώπιση των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων όπως η LGBΤQ κοινότητα. 

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber