Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου

Πολιτική ηγεσία

Δημήτρης Καιρίδης

Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου 

Ο Δημήτρης Καιρίδης ορκίστηκε, στις 27 Ιουνίου 2023, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Κατά τη διάρκεια της πρώτης κοινοβουλευτικής θητείας του, ήταν μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τακτικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Βουλής στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, όπου και εκλέχθηκε Συμπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για το Μεταναστευτικό.

Είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης, όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή. Δίδαξε Διεθνή Πολιτική στα πανεπιστήμια Harvard, Tufts και Μακεδονίας. Έχει γράψει δεκάδες άρθρα, μελέτες και βιβλία.

 

Σοφία Βούλτεψη

Υφυπουργός

Η Σοφία Βούλτεψη είναι Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την ένταξη και Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών. Έχει διατελέσει Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, πρώτη γυναίκα Κυβερνητική Εκπρόσωπος και δεύτερη γυναίκα Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος στην παράταξή της Νέας Δημοκρατίας.

Πάτροκλος Γεωργιάδης

Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής

Δημήτριος Ιατρίδης

Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο

H. Moscoff

Ηρακλής
Μοσκώφ

Γενικός Γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας

Ουρανία Σταυροπούλου

Υπηρεσιακή Γραμματέας

Η Ουρανία Σταυροπούλου είναι Υπηρεσιακή Γραμματέας Μετανάστευσης και Ασύλου. Έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής τόσο νόμιμης όσο και ασύλου καθώς ήταν εθνική εκπρόσωπος για θέματα Μετανάστευσης στην Ε. Ε. Είναι μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών όπου έχει ασχοληθεί με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, μετανάστευσης, εκπαίδευσης και αστικής κατάστασης.

Διατελέσαντες Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί, Υπηρεσιακοί Γραμματείς

Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου

  • Υπηρεσιακός Υπουργός: Δανιήλ Εσδράς, 26/05/2023 – 27/06/2023
  • Υπουργός: Παναγιώτης Μηταράκης, 15/01/2020 – 26/05/2023
  • Αναπληρωτής Υπουργός: Γιώργος Κουμουτσάκος,  15/01/2020 – 4/01/2021
  • Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη, 05/01/2021 – 26/05/2023
  • Υπηρεσιακή Γραμματέας Φωτεινή Κουλούρη: 30/10/2020 – 11 06/2022

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

  • Υπουργός Δημήτρης Βίτσας: 28/02/2018 – 9/07 2019
  • Υπουργός Γιάννης Μουζάλας: 05/11/2016 έως 27/02/2018
Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber