Δημήτριος Ιατρίδης

Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών με Άριστα και σπούδασε Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ, Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και έλαβε Μάστερ στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά, καθώς και ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τελείωσε το Πρόγραμμα για Στελέχη ‘Ηγεσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη’ της Σχολής Τζον Κένεντυ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Διδάκτωρ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα καθώς επίσης και στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, πρώτα, ως Διευθυντής Οικονομικών και Προσωπικού Αθλημάτων και, έπειτα, ως Διευθυντής Ολυμπιακής Εγκατάστασης.
 
Εργάστηκε, επίσης, ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή, στην ΕΡΤ και ως Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης ως Εκτελεστικός Διευθυντής στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος.
 
Υπηρέτησε ως Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
Είναι Δικηγόρος Αθηνών και Οικονομολόγος, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
 
Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber