Υπηρεσία
Υποδοχής και Ταυτοποίησης

migration.gov.gr

Πρόσφατα νέα

Νέα που σχετίζονται με την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης. 

Fact Sheet Προγράμματος ESTIA 2021

Ο Muembu Kumuamba, 38 ετών, αιτών άσυλο από τη Δημοκρατία του Κονγκό, εγκατέλειψε τη χώρα του με την οικογένειά του λόγω απειλών που δεχόταν για τη ζωή του και της οικογένειάς του. Έφτασε στην Σάμο, το Νοέμβριο του 2019 όπου έμειναν 10 μήνες στο ΚΥΤ και 2 μήνες σε διαμέρισμα λόγω των προβλημάτων υγείας της συζύγου του. Το Νοέμβριο του 2020, έφτασαν στην Θεσσαλονίκη όπου και ζουν πλέον σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα που παρέχεται από το Πρόγραμμα RE.A.C.T. (Refugee Assistance Collaboration Thessaloniki) του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA 2021 που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

Επισκόπηση ESTIA 21 – Ιούνιος 2021

Ο J.M. είναι αιτών άσυλο από το Ιράκ όπου εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος. Η σύζυγός του ολοκλήρωσε εκεί τις τάξεις του Γυμνασίου. Η διαδρομή τους προς την Ελλάδα ήταν αρκετά επικίνδυνη. Ώσπου να φθάσουν υπέστησαν φυλακίσεις και το αίσθημα του φόβου για εκείνους ήταν έντονο. Πριν εγκατασταθούν στην Λάρισα διέμεναν σε Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στα Γιάννενα. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, φιλοξενούνται σε διαμέρισμα που παρέχεται από την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA 2021 που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

Επισκόπηση ESTIA 21 – Μάϊος 2021

Ο Ibrahim Ibrahim, 28 ετών, αιτών άσυλο από το Ιράκ, έφυγε από την χώρα του μαζί με την οικογένειά του εξαιτίας διώξεων. Έφτασαν στη Λέσβο τον Μάρτιο του 2020 και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη δομή της Μαλακάσας, όπου διέμειναν για τρεις μήνες. Από τον Ιούνιο του 2020, φιλοξενούνται σε διαμέρισμα που παρέχεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA 2021 που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

Scroll to Top

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber