Δημήτρης Καιρίδης

Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Καιρίδης ορκίστηκε, στις 27 Ιουνίου 2023, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών, με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεκλέχθηκε στις εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου και 25 Ιουνίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης κοινοβουλευτικής θητείας του, ήταν μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τακτικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Βουλής στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, όπου και εκλέχθηκε Συμπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για το Μεταναστευτικό. Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, ήταν μέλος της διακοινοβουλευτικής ομάδας συνεργασίας 3+1 Ελλάδας, Ισραήλ, ΗΠΑ, Κύπρου και συντονιστής για τα οικονομικά θέματα στη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης.

Είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης, όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή. Δίδαξε Διεθνή Πολιτική στα πανεπιστήμια Harvard, Tufts και Μακεδονίας. Έχει γράψει δεκάδες άρθρα, μελέτες και βιβλία. Έχει δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και επιστημονικός σύμβουλος σε ιδρύματα και την κυβέρνηση.

Είναι παντρεμένος με τη Μαριλίζα και πατέρας της Ίριας και του Νικόλα.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber