Search
Close this search box.

Επίσκεψη φοιτητών του Χάρβαρντ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Φοιτητές του Χάρβαρντ oι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα στο πλαίσιο θερινού σχολείου για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, υποδέχθηκε χθες στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης.

Ο κ. Λογοθέτης αναφερόμενος στην αποστολή του Υπουργείου παρουσίασε τις διαδικασίες υποδοχής και απόδοσης ασύλου, δίνοντας έμφαση στο νέο σύστημα υποδοχής με δομές ευρωπαϊκών προδιαγραφών, την ειδική φροντίδα που λαμβάνουν κατά την παραμονή τους στις δομές φιλοξενίας ευάλωτες ομάδες, αλλά και την ταχύτερη και ορθολογικότερη επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου.

Όπως τόνισε, σήμερα, στην Ελλάδα, το τοπίο του μεταναστευτικού/προσφυγικού είναι ριζικά διαφορετικό, καθώς μετά το 2019 εγκαινιάστηκε ένα εντελώς νέο ολιστικό και καινοτόμο μοντέλο υποδοχής το οποίο αξιοποιεί αποτελεσματικά την τεχνολογία και μεγιστοποιεί τη διαχειριστική επάρκεια με αποτέλεσμα να παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και σεβασμό των δικαιωμάτων. 

Η αναγνώριση της σύνθετης πραγματικότητας του ζητήματος, πρόσθεσε, δεν ακυρώνει την ανθρωπιστική διάσταση, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αφήσει οριστικά πίσω της τις άναρχες δομές, μεριμνά για τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, σχεδιάζει και δίνει ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις με υπευθυνότητα.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία του Υπουργείου με διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ απάντησε σε σειρά ερωτήσεων των φοιτητών.

Οι φοιτητές του Χάρβαρντ, οι οποίο επισκέπτονται την Ελλάδα στο πλαίσιο του θερινού σχολείου για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, αποτέλεσμα συνεργασίας του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου με το ΕΚΠΑ, ξεναγήθηκαν επίσης στη δομή φιλοξενίας του Σχιστού όπου τους υποδέχθηκε o Διοικητής της δομής, Θωμάς Παπακωνσταντίνου.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber