Search
Close this search box.

Ετήσια Έκθεση για τη Μετανάστευση και το Άσυλο 2022

Αυτή η ετήσια έκθεση του ΕΜΝ διερευνά τις τάσεις στον τομέα της Μετανάστευσης και του Ασύλου το 2022, παρέχοντας μια επισκόπηση των βασικών εξελίξεων στις χώρες μέλη και παρατηρητές του Δικτύου κατά τη διάρκεια του έτους. Το πιο σημαντικό γεγονός που σημάδεψε αυτήν την περίοδο ήταν η εισροή ανθρώπων που διέφυγαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η οποία οδήγησε στην ενεργοποίηση της Οδηγίας Προσωρινής Προστασίας. Αυτή η νέα πρόκληση προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών με τη δημογραφία, την αγορά εργασίας και τον αντίκτυπο της μετανάστευσης στις κοινωνίες των κρατών μελών.

Συνημμένα θα βρείτε τις απαντήσεις των ελληνικών αρμόδιων υπηρεσιών στο ερωτηματολόγιο του ΕΜΝ για την Ετήσια Έκθεση για τη Μετανάστευση και το Άσυλο όπου παρουσιάζονται αναλυτικά οι εθνικές εξελίξεις εντός του 2022 στους τομείς της νόμιμης μετανάστευσης,  της διεθνούς προστασίας, της προσωρινής προστασίας για τους εκτοπισθέντες από την Ουκρανία, των ασυνόδευτων ανηλίκων και των ευάλωτων ομάδων, της ένταξης, της ιθαγένειας, των συνόρων και των θεωρήσεων εισόδου, της παράτυπης μετανάστευσης, της εμπορίας ανθρώπων και των επιστροφών. Μπορείτε επίσης να βρείτε το ενημερωτικό δελτίο για τη χώρα (country factsheet) στην αγγλική γλώσσα, όπου υπάρχει μία συνοπτική περιληψη των εξελίξεων στη χώρα κατά το 2022, και μια επισκόπηση των πιο πρόσφατων στατιστικών στοιχείων σχετικά με τη μετανάστευση και τη διεθνή προστασία.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber