Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνου Πλεύρη, με την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Αθήνα, Laurence Auer

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Θάνος Πλεύρης, υποδέχθηκε σήμερα την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Αθήνα, κα. Laurence Auer.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Γαλλίδα Πρέσβης εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της για το νέο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την παράνομη μετανάστευση. Ο Υπουργός ανέλυσε τους βασικούς πυλώνες του νέου νόμου, τονίζοντας ότι στόχος είναι η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης κα η ενίσχυση των επιστροφών.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν συνολικά για τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με έμφαση κυρίως στο ζήτημα των επιστροφών σε τρίτες χώρες, το οποίο αποτελεί κοινή προτεραιότητα για την Ελλάδα και τη Γαλλία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τη βούληση των δύο χωρών να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στον τομέα της μετανάστευσης, τόσο διμερώς όσο και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κύλιση στην κορυφή
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber