18 ασυνόδευτοι ανήλικοι από την Ελλάδα στο Βέλγιο

Έφτασαν στο Βέλγιο 18 ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτούντες άσυλο από τα ελληνικά νησιά. Η μετεγκατάστασή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων από τις ελληνικές δομές φιλοξενίας, κατ’ εφαρμογή της αρχής της αλληλεγγύης.

Για την αναχώρηση των 18 ανηλίκων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε:

«Το πρόγραμμα της μετεγκατάστασης 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων από την Ελλάδα σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζεται σταδιακά και σταθερά. Και αυτό παρά τις επιβραδύνσεις που προκαλεί η πανδημία. Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση του Βελγίου, της φίλης χώρας και εταίρου, που συμβάλλει στην επιτυχία αυτού του προγράμματος με τη μετεγκατάσταση 18 ανηλίκων προσφύγων από την Ελλάδα. Είναι ένα χειροπιαστό δείγμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, που, βεβαίως, δεν πρέπει να περιορίζεται σε αυτό. Οι χώρες πρώτης γραμμής, με πρώτη την Ελλάδα, χρειάζονται συνεχή και ουσιαστική στήριξη στη μεγάλη προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τη μεταναστευτική πρόκληση».

Από την πλευρά της η Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, κα Francoise Gustin, δήλωσε σχετικά:

«Στις 8 Μαΐου, η βελγική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μετεγκαταστήσει 18 ασυνόδευτους ανηλίκους στη χώρα μας. Έφτασαν την Τρίτη 4 Αυγούστου στο Βέλγιο. Χαιρετίζουμε την εξαιρετική συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και όλους τους διεθνείς και εθνικούς θεσμούς που κατέστησαν δυνατή την πραγματοποίηση αυτής της μετεγκατάστασης στο Βέλγιο σε πνεύμα αλληλεγγύης».

Scroll to Top

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber