Αναχώρηση 50 αναγνωρισμένων προσφύγων για Δουβλίνο και 12 αιτούντων άσυλο για Βρυξέλλες

4299 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και ασυνόδευτα ανήλικα έχουν μεταφερθεί από την Ελλάδα σε κράτη – μέλη της ΕΕ από την έναρξη του προγράμματος μετεγκατάστασης

Αναχώρησαν από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας “Eλευθέριος Βενιζέλος”, τη Δευτέρα 13.09.2021 με πτήση και προορισμό το Δουβλίνο 50 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, προερχόμενοι από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Σήμερα, Τετάρτη 15.09.2021 αναχώρησαν από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” 12 αιτούντες άσυλο προερχόμενοι από το Αφγανιστάν, με πτήση και προορισμό τις Βρυξέλλες.

Η μετεγκατάσταση των 50 αναγνωρισμένων προσφύγων  τους από την Ελλάδα στην Ιρλανδία – ανάμεσά τους και 15 οικογένειες με παιδιά – και των 12 αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα στο Βέλγιο, έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης αναγνωρισμένων προσφύγων από την Ελλάδα στα χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και υλοποιείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.    

 Από την έναρξη του προγράμματος μετεγκατάστασης μέχρι και σήμερα συνολικά έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η μετεγκατάσταση 4.299 αιτούντων και δικαιούχων διεθνή προστασία, αιτούντων άσυλο και ασυνόδευτων ανηλίκων. Ειδικότερα έχουν μεταφερθεί από την Ελλάδα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1720 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, 1603 αιτούντες άσυλο και 976 ασυνόδευτα ανήλικα.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG HOME) και υλοποιείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber