Ανανεώθηκε η Τεχνική Βοήθεια μεταξύ Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης υπέγραψε την ανανέωση συνεργασίας για το 2021 για το Πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας προς την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΥΠΥΤ), το οποίο υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με χρηματοδότηση από την Γενική Διεύθυνση Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).

Η Τεχνική Βοήθεια που παρέχεται στο πλαίσιο του Προγράμματος το 2021 αφορά την παροχή εμπειρογνωμοσύνης και ενδυνάμωση των αρμόδιων υπηρεσιών στον τομέα των δράσεων που αφορούν την αποτελεσματική μετάβαση και διαχείριση από την ΥΠΥΤ των Προγραμμάτων στέγης και παροχής οικονομικού βοηθήματος (ESTIA). «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την ανανέωση αυτής της συνεργασίας, που στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση των υπηρεσιών μας για την υποδοχή των αιτούντων άσυλο, ιδίως στο Πρόγραμμα ESTIA που θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό κομμάτι του συστήματος υποδοχής, προσφέροντας αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αιτούντων Άσυλο κος Μάνος Λογοθέτης.

Η ανανέωση της συνεργασίας υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα κο Μάνο Λογοθέτη, την κ. Mireille Girard, Αντιπρόσωπο (a.i.) του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, την κ. Nina Gregori, Εκτελεστική Διευθύντρια του EASO και τον κ. Mario Nava, Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber