Δ. Καιρίδης – Ν. Gregori: Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου

O Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, συναντήθηκε σήμερα με την Εκτελεστική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου (EUAA), κα. Nina Gregori, με την οποία συζήτησαν την αναθεώρηση του επιχειρησιακού πλάνου 2024 με σκοπό τη συνέχιση της πολυετούς και άκρως παραγωγικής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η πρόθεση αμφοτέρων να υπάρξει συνέχεια και επέκταση της συνεργασίας, καθώς η Ελλάδα διαθέτει πια μια από τις πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές διαδικασίες ασύλου στην Ευρώπη.

Ας σημειωθεί ότι η EUAA (πρώην EASO) ξεκίνησε την επιχειρησιακή της δράση στην Ελλάδα το 2015 και έκτοτε έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της στους τομείς του ασύλου, της υποδοχής αιτούντων άσυλο και της διαχείρισης των ασυνόδευτων ανηλίκων και ευάλωτων ατόμων. Η αποστολή της EUAA αριθμεί σήμερα 388 υπαλλήλους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τις αρμόδιες εθνικές αρχές.

Η Ελλάδα παραμένει η χώρα της Ε.Ε. στην οποία η EUAA έχει τη μεγαλύτερη παρουσία από κάθε άλλο κράτος – μέλος. Η παρουσία αυτή θα ενισχυθεί στο προσεχές μέλλον με περισσότερες από 100 νέες προσλήψεις. Η αύξηση της ευρωπαϊκής παρουσίας, σε προσωπικό και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αποτελεί απόδειξη της στενής συνεργασίας της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού και απαντά, με τον καλύτερο τρόπο, σε όσους έσπευσαν να μιλήσουν για «αποχώρηση» κάποιων εξ αυτών, όπως ο FRONTEX, το περασμένο καλοκαίρι.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber