Δελτίο Τύπου – Απάντηση στην εφημερίδα “Δημοκρατία”

Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας “Δημοκρατία” (σελ. 13), το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου επισημαίνει ότι ο τίτλος και το περιεχόμενο του είναι παραπλανητικά ως προς την ουσία και το νόημα των δηλώσεων, καθώς και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

Αναλυτικότερα, σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη της στη ΒΕΡΓΙΝΑ TV, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Βούλτεψη, έκανε τις ακόλουθες αναφορές:

  1. “Συμφωνία με το Πακιστάν δεν υπήρξε”: Στην παρούσα φάση, εκδηλώθηκε η από κοινού πρόθεση με το Πακιστάν για έναρξη τεχνικού διαλόγου προς διαπραγμάτευση πιθανής συμφωνίας. Μια τέτοια πιθανή συμφωνία θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων, όπως προβλέπεται.  Συνεπώς, συμφωνία με το Πακιστάν δεν υπήρξε, αλλά αυτό είναι κάτι που έχει επανειλημμένα τονιστεί από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
  2. “Για να γίνει μια συμφωνία με το Πακιστάν πρέπει να περάσει πάρα πολύς χρόνος”: Ηδέσμευση για την έναρξη συζητήσεων σε υψηλό διοικητικό επίπεδο για την διαμόρφωση ενός πλαισίου κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς της παράνομης και νόμιμης μετανάστευσης είναι πασίδηλο ότι απαιτεί μια μακρά χρονική περίοδο διαπραγματεύσεων.
  3. “Μια τέτοια συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει επιστροφή των μη νόμιμων Πακιστανών που βρίσκονται στην Ελλάδα”: Μια πιθανή συμφωνία πρέπει να καλύπτει την επιστροφή όσων εισέρχονται ή και διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα, καθώς και τη συστηματική εφαρμογή ευρωπαϊκών εργαλείων επιστροφής με δεσμευτικό -όμως- χαρακτήρα, όπως ακριβώς έχει ενταχθεί και στο Μνημόνιο Κατανόησης με το Μπαγκλαντές. Αποτελεί, από την πρώτη στιγμή, βασική επιδίωξη στην εν λόγω διαπραγμάτευση.

Το τελευταίο διάστημα, η “Δημοκρατία” έχει επιλέξει, δυστυχώς, τον δρόμο της παραπληροφόρησης. Σήμερα, προσπαθεί να παρουσιάσει τεχνηέντως μια δήθεν διαφωνία μεταξύ του κ. Μηταράκη και της κ. Βούλτεψη.

Οι εμμονές της εφημερίδας -καθώς το δημοσίευμα είναι ανυπόγραφο- δεν επιτρέπεται να παρουσιάζονται εν είδει πραγματικών ειδήσεων στο αναγνωστικό κοινό. Παρακαλούμε στην αυριανή έκδοση για επανόρθωση και αποκατάσταση της αλήθειας.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber