Ενισχύονται με επιπλέον 600 εργαζόμενους οι ελληνικές Προξενικές Αρχές σε τρίτες χώρες

Στόχος η επιτάχυνση των διαδικασιών θεωρήσεων εισόδου (Visa Schengen), που είναι προαπαιτούμενο για την είσοδο εργατικού δυναμικού στη χώρα 

Στην έγκριση χρηματοδότησης ύψους 9.000.000 € με σκοπό την ενίσχυση με επιπλέον 600 άτομα προσωπικό (συμβασιούχοι, αποσπασμένοι) των ελληνικών Προξενικών Αρχών σε τρίτες χώρες, προχώρησε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με χρηματοδότηση των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΤΑΜΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Συγκεκριμένα, η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΕΥΣΥΔ-ΜΕΥ), με πρόσκληση που εξέδωσε (ΑΔΑ: ΡΒΝΙ46ΜΔΨΟ-ΨΦΣ), με τίτλο «Ενίσχυση με προσωπικό Field Workers για την υποστήριξη των Προξενικών Αρχών σε τρίτες χώρες» καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να υποβάλει Πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα του «Μέσου Χρηματοδοτικής Στήριξης για τη Διαχείριση των Συνόρων και την Πολιτική Θεωρήσεων του Ταμείου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων της προγραμματικής περιόδου 2021-2027». 

Με τη δράση αυτή, αναμένεται η επίσπευση των διαδικασιών της θεώρησης εισόδου (Visa Schengen), με σκοπό τη διευκόλυνση των διαδικασιών για τους νόμιμους μετανάστες , που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα είτε για να εργαστούν (ως εποχικοί, στα πλαίσια διμερών συμφωνιών κλπ) είτε για άλλους σκοπούς. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι στα πλαίσια εξορθολογισμού της μεταναστευτικής νομοθεσίας, αυστηροποίησης του πλαισίου για την παράνομη μετανάστευση και βελτίωσης και επιτάχυνσης των διαδικασιών για τη νόμιμη μετανάστευση, ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου υπό τον τίτλο «Κώδικας Μετανάστευσης». 

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber