Επικοινωνία Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου με τον Πρέσβη του Ιράκ για ενίσχυση των εθελούσιων επιστροφών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε σήμερα επικοινωνία με τον Πρέσβη του Ιράκ στην Ελλάδα, κ. Shorsh Khalid Said.

Η ιδιαίτερα ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση είχε ως αντικείμενο την ανάγκη ενισχυμένης συνεργασίας των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της κοινής πρόκλησης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην πραγματοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών και βημάτων για την επιτάχυνση της εφαρμογής του ειδικού προγράμματος εθελούσιων επιστροφών με ενισχυμένα οικονομικά κίνητρα για υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου αυτοί να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα αυτό, που αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση των νησιών, επιλέξιμοι συμμετοχής είναι αποκλειστικά και μόνον μετανάστες και αιτούντες άσυλο που έχουν αφιχθεί στη χώρα πριν από την 1η Ιανουαρίου 2020 και βρίσκονται κατά προτεραιότητα στα ελληνικά νησιά.

Scroll to Top

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber