Επίσκεψη του Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Charles Michel, στο προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Charles Michel, πραγματοποίησε επίσκεψη στο προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μετά το πέρας της επίσκεψης, ακολούθησαν δηλώσεις στα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.


Ο  Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε τα εξής:

“Μετά την πυρκαγιά στη Μόρια, άνθρωποι  διασώθηκαν με ασφάλεια. Η παροχή τροφίμων, νερού και ιατρικών υλικών δεν διακόπηκε, ενώ το προσωρινό στρατόπεδο δημιουργήθηκε αμέσως ώστε να παρέχει καταφύγιο και ασφάλεια σε όλους. Στην Ευρώπη αντιμετωπίζουμε όλοι κοινές προκλήσεις. Τα ελληνικά νησιά έχουν βιώσει σημαντικές μεταναστευτικές ροές τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση. Αναλάβαμε το μερίδιο που μας αναλογούσε. Σήμερα όλοι πρέπει να αποδείξουμε, ότι η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει και την κρίση της μετανάστευσης αλλά και να δείξει απτή αλληλεγγύη”

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Charles Michel, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

“Αισθάνομαι συγκινημένος από αυτή την δραματική κατάσταση. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να έρθω εδώ και να εκφράσω την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Πρώτα απ΄ όλα θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στους μετανάστες, στους κατοίκους της Λέσβου,  σε όλο το προσωπικό του κέντρου και θέλουμε να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών. Είναι μία δύσκολη  και περίπλοκη κατάσταση. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  θέλω να πω ότι αρνούμαι να παραβλέψω αυτή την μεταναστευτική πρόκληση, είναι κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση. Μέχρι το τέλος του μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  θα θέσει  στο τραπέζι  νέες συγκεκριμένες προτάσεις και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι με σκοπό να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη πρόοδο ώστε να βελτιώσουμε την φύλαξη των συνόρων μας, πρέπει να κάνουμε περισσότερες συνεργασίες με τις χώρες να επιτύχουμε πρόοδο με σκοπό να επιτύχουμε σύγκλιση ως προς το πλαίσιο της απονομής ασύλου. Πρόκειται να έχουμε δύσκολες δημόσιες συζητήσεις αλλά πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί”.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber