“Επίσκεψη σε ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων για κορίτσια, υπό την εποπτεία του ΔΟΜ, της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη και του Ειδικού Γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ηρακλή Μοσκώφ”

H Υφυπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου αρμόδια για την ένταξη κ. Σοφία Βούλτεψη και ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κ. Ηρακλής Μοσκώφ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, επισκέφτηκαν τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων για κορίτσια στην Αθήνα που λειτουργεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και υλοποιείται από τον ΔΟΜ. Το “παρών” έδωσε και ο επικεφαλής του Οργανισμού Τζιανλούκα Ρόκκο.


Πρόκειται για μια ημέρα που έρχεται να υπενθυμίσει ότι η Ισότητα, η Αξιοπρέπεια και ο Σεβασμός αποτελούν αξίες ταυτόσημες με τη ζωή των γυναικών προσφύγων και θα πρέπει να τις συνοδεύουν καθημερινά σε κάθε τους βήμα, με σκοπό ένα καλύτερο παρόν και με όραμα ένα ελπιδοφόρο αύριο.
Στο πλαίσιο της συνάντησης τα κορίτσια που μένουν στον ξενώνα είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις δικές τους σκέψεις, ανταλλάσσοντας τις εμπειρίες τους, αφού περιέγραψαν ότι πλέον ζουν με λιγότερο φόβο, σε ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον, όπου μπορούν και αναπτύσσουν τα χαρίσματα και τις ικανότητες τους.


Στη δομή έχουν φιλοξενηθεί συνολικά 121 ασυνόδευτα ανήλικα κορίτσια, η πλειονότητα των οποίων είναι από τη Σομαλία και το Αφγανιστάν.
Οι δράσεις της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου  χαρακτηρίζονται κάθε μέρα με ενταξιακό πρόσημο και στοχεύουν στην κοινωνική συμπερίληψη έχοντας ως αφετηρία την εκπαίδευση.

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber