Επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Ελλάδα και συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη 

Στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη έως τις 2 Νοεμβρίου θα βρίσκονται ο Βασιλιάς Willem-Alexander και η Βασίλισσα Máxima της Ολλανδίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, την Δευτέρα (31/10), ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, παρουσία και της υφυπουργού, Σοφίας Βούλτεψη, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό του Eric van der Burg ενώ στη συνέχεια η ολλανδική αντιπροσωπεία θα ξεναγηθεί στο Μουσείο «Μπενάκη» και την έκθεση με θέμα «Μικρά Ασία: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία» η οποία και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Την Τρίτη (01/11) στις 15:00 η Υπουργός Παιδείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, παρουσία του κ. Μηταράκη θα υποδεχθούν το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Αθηνών «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», όπου και θα παρακολουθήσουν κοντσέρτο που διοργανώνεται από την ελληνοολλανδική ΜΚΟ Connect by Music.   

Στη συνέχεια, στις 16:15, ο Βασιλιάς Willem-Alexander με τον κ. Μηταράκη θα επισκεφτούν τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων «ΝΗΣΟΣ» η οποία βρίσκεται στην Κυψέλη, ενώ η Βασίλισσα της Ολλανδίας Maxima με την κυρία Σοφία Βούλτεψη θα μεταβούν στη Δάφνη στον ομώνυμο ξενωνα ασυνόδευτων κοριτσιών. 

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber