Ν. Μηταράκης: «Ισχυρό μήνυμα για έλευση Βρετανών τουριστών η παρουσία της κ. Patel στη Σάμο- Κλείνει το ΚΥΤ Βαθέος στις 30 Σεπτεμβρίου»

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, και η Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, μετέβησαν, σήμερα, στη Σάμο, όπου και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργο Στάντζο. Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά η επίσκεψη της Βρετανίδας Υπουργού εσωτερικών, κ.Patel στη Σάμο. Στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους Βρετανούς τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας, μια ασφαλή χώρα από την πανδημία που άνοιξε πάλι στον τουρισμό. Επίσης, με τη Βρετανίδα Υπουργό Εσωτερικών συζητήσαμε το θέμα της μεταναστευτικής κρίσης, που επηρεάζει αμφότερες την Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία. Είμαστε χώρες που λαμβάνουμε ροές από ασφαλείς χώρες και αυτό δεν είναι σωστό. Η χώρα μας, εφαρμόζοντας μια ασφαλή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική έχει πλέον αλλάξει την κατάσταση με τη μείωση των ροών κατά 96%.  Αλλά και εδώ στη Σάμο εμφανώς με τη δομή στο Βαθύ να κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου και τη νέα δομή να λειτουργεί στις 18 Σεπτεμβρίου, δίνοντας μια νέα εικόνα αντιμετώπισης ενός μεγάλου προβλήματος.»

Η Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Patel, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μεγάλη η χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ, όπου είχα συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου. Συζητήσαμε για ένα εύρος κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Επίσης, μιλήσαμε για την ισχυρή μας συνεργασία. Δηλαδή, πως μπορούμε  να εργαστούμε μαζί, να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο σε μερικές από αυτές τις μεγάλες προκλήσεις. Ήταν πραγματικά ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σήμερα σε αυτό το όμορφο νησί και να συναντηθώ με το Δήμαρχο.»

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber