Μαθαίνοντας με τους Μέντορες- Προσωπική Υγιεινή

Η Ομάδα Μεντόρων δημιούργησε, ένα κανάλι στο YouTube  με ενημερωτικά βίντεο, που απευθύνονται στα παιδιά από τρίτες χώρες, που ζουν στην Ελλάδα.

Στο τρίτο βίντεο με τίτλο “Προσωπική Υγιεινή’, οι Μέντορες μιλούν για τη σημασία  της προσωπικής υγιεινής στη ζωή των προσφύγων, εν μέσω μιας νέας έξαρσης της νόσου Covid 19.

Οι Μέντορες μας, πρώην ασυνόδευτα παιδιά, που λειτουργούν ως πρότυπα για άλλους συνομηλίκους τους που αναζητούν τον δρόμο για την ένταξή τους δημιούργησαν αυτή τη σειρά βίντεο, με την ονομασία “Μαθαίνοντας με τους Μέντορες”, σε γλώσσα απλή και κατανοητή, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να ενημερώσουν και να προσεγγίσουν έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό παιδιών και έχουν ανάγκη υποστήριξης για τα πρώτα τους βήματα στη χώρα μας. 

Ο ρόλος των Μεντόρων στην καθοδήγηση των ασυνόδευτων παιδιών σε κάθε βήμα της πορείας τους στην Ελλάδα, είναι καθοριστικός.

Η γλώσσα των βίντεο ελληνική ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι υπότιτλοι σε Αγγλικά, Γαλλικά, Φαρσί, Αραβικά, Ουρντού και Παστό.

Η δημιουργία των βίντεο υποστηρίχθηκε από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο ( EUAA).

You Tube Link 

#mentorsexplained

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber