Μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού στην εξυπηρέτηση κοινού από την Υπηρεσία Ασύλου

Ομαλά εξελίσσεται η επαναλειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου, η οποία από χθες δέχεται και πάλι το κοινό μετά από σχεδόν δύο μήνες παύσης.  Η Υπηρεσία λειτουργούσε όλο αυτό το διάστημα με προσωπικό ασφαλείας και κυρίως τηλε-εργασία, εκδίδοντας μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο περισσότερες από 22.000 αποφάσεις.

Για την αποφυγή του συγχρωτισμού τόσο μεταξύ των εργαζομένων όσο και αιτούντων άσυλο ή δικαιούχων, έγκαιρα πάρθηκαν μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα:

-δόθηκε παράταση 6 μηνών από την ημερομηνία λήξης, όλων των αδειών διαμονής όπως και των δελτίων αιτούντων διεθνούς προστασίας ώστε να μην απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους για ανανέωση στην Υπηρεσία

-οι συνεντεύξεις των αιτούντων ασύλου πραγματοποιούνται με ραντεβού

-η καταγραφή των αιτούντων πλέον μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά

-στους χώρους εργασίας  βρίσκεται το 50% των προσωπικού, ενώ παραμένει η δυνατότητα τηλεργασίας για την αποφυγή  συγχρωτισμού.

-έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής προστασίας από τον κορωνοϊό

-συνιστάται η χρήση μάσκας στους αιτούντες ασύλου κατά την είσοδο στους χώρους της Υπηρεσίας Ασύλου

-έχουν διανεμηθεί μάσκες, γάντια και αντισηπτικά υγρά στους εργαζομένους

Τα μέτρα είχαν ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, σε πολύγλωσσα κείμενα.  Χθες, ο αρχικός συνωστισμός που παρατηρήθηκε νωρίς το πρωί, αντιμετωπίστηκε έγκαιρα με την ενημέρωση του κόσμου ότι δεν απαιτείται η παρουσία του για την ανανέωση των εγγράφων του.  Αυτό  είχε ως αποτέλεσμα η σημερινή εικόνα να είναι εντελώς διαφορετική, με ελάχιστη παρουσία κοινού και με την απουσία οποιουδήποτε προβλήματος  στους εξωτερικούς χώρους της Υπηρεσίας Ασύλου. Επίσης ενισχύθηκαν και τα αστυνομικά μέτρα.

Scroll to Top

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber