Search
Close this search box.

Μηταράκης: Επεκτείνουμε τον φράχτη στον Έβρο – Επί ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν στη χώρα πάνω από 1 εκάτ. μετανάστες 

Για το μεταναστευτικό, την ακρίβεια αλλά και τις παρακολουθήσεις τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης.  

Όπως είπε το πρωί της Παρασκευής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου δεν αποτελεί πολιτικό ζήτημα ξεκαθαρίζοντας σε κάθε τόνο πως «φιλοβασιλικό θέμα στη Νέα Δημοκρατία δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει». Όπως είπε, ο ίδιος δεν θα παραστεί στην κηδεία ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση το έλυσε το θέμα πολύ γρήγορα.  

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης έκανε ξεκάθαρο για μια ακόμη φορά πως η Ελλάδα φυλάει τα σύνορά της και δεν θα επιτρέψει την αθρόα εισροή μεταναστών στη χώρα, όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ όταν και μπήκαν στην Ελλάδα πάνω από έενα εκατομμύριο μετανάστες. Ξεκαθάρισε δε πως η Ελλάδα συνεργάζεται με ΜΚΟ οι οποίες βοηθούν μετανάστες στην χώρα μας, ωστόσο εάν κάποιος βοηθά έναν μετανάστη να έρθει παρανόμως στην Ελλάδα, τότε αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα και είναι δουλειά της Δικαιοσύνης. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, στον οποίο ο κ. Μηταράκης απευθυνόμενος είπε πως έθεσε επί τάπητος τα όσα κατατέθηκαν από μάρτυρα στο ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση Καλογρίτσα, αναφέροντας πως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για την προέλευση μαύρου χρήματος και για τις καταγγελίες πως «φάκελοι και τσάντες με χρήματα πήγαιναν προς την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ».  

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη: 

Αναφορικά με το Μεταναστευτικό και τη στάση της Τουρκίας: «Υπάρχει ένα θέμα συμπεριφοράς της Τουρκίας, δεν τηρεί την Κοινή Δήλωση του 2016. Η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα και βλέπουμε μια επιθετική συμπεριφορά ακόμη και στην αλιεία. Αυτά τα θέματα τα θέτουμε πάντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και περιμένουμε από την Ευρώπη να αντιδράσει. Έχουμε μεγάλη διαφορά στο μεταναστευτικό με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν περάσει 1.000.000 μετανάστες. Εμείς επεκτείνουμε τον φράχτη του Έβρου, μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ και συνεχίζουμε τη φύλαξη των συνόρων μας. Όποιος βοηθάει ανθρωπιστικά, πολύ καλά κάνει και συνεργάζεται με ΜΚΟ. Όποιος συμμετέχει σε κύκλωμα λαθροδιακίνησης που φέρνει παράνομα κόσμο στην Ελλάδα, είναι ποινικό αδίκημα. Η Ελλάδα δεν παραβιάζει ποτέ το Διεθνές Δίκαιο». 

Για το Ειδικό Δικαστήριο: «Να συζητήσουμε για τις μαύρες σακούλες που πήγαιναν συστηματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ειπώθηκε στο ειδικό δικαστήριο. Να τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μας πει για την συγκεκριμένη καταγγελία κατά του κυρίου Παππά και του κύριου Αρτεμίου, που έδιναν λεφτά στον κύριο Καλογρίτσα να ανοίξει τηλεοπτικό σταθμό». 

Για τις επισυνδέσεις και τη γνωμάτευση Ντογιάκου: «Είναι συνταγματική ανεξάρτητα η Δικαιοσύνη. Ο κύριος Ντογιάκος έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει σε θέματα που αφορούν στο νόμο. Δεν επενέβη η κυβέρνηση στη δικαιοσύνη, αλλά η Δικαιοσύνη έκρινε πως έπρεπε να επέμβει. Ο κύριος Τσίπρας, αναφέρετε πως έχει πίστη στη Δικαιοσύνη, αλλά μάλλον όποτε τον συμφέρει. Ο κύριος Ανδρουλάκης, ο ίδιος επέλεξε να μην ενημερωθεί για την παρακολούθησή του. Έχουμε μεγάλο θέμα με το απόρρητο σε αυτή τη χώρα. Ο,τι συζητιέται στις επιτροπές, το βλέπουμε πέντε λεπτά μετά στα ΜΜΕ. Είναι ευθύνη των μελών αυτών των επιτροπών. Είναι ανάγκη να υπάρχει θωράκιση του απορρήτου της εθνικής ασφάλειας. Δεν έχει επιβεβαιωθεί πως υπήρχε παρακολούθηση στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Γιατί πρέπει τα θέματα εθνικής ασφάλειας να είναι θέματα για την τηλεόραση;». 

Σχετικά με το θέμα της ακρίβειας: «Είναι ένα τεράστιο ευρωπαϊκό ζήτημα. Βρισκόμαστε σε πόλεμο στην Ευρώπη και αυτό είναι μια πραγματικότητα. Προσπαθούμε με σειρά μέτρων να καταπολεμήσουμε αυτό το πρόβλημα. Με την αύξηση συντάξεων, με την κατάργηση της εισφοράς της αλληλεγγύης, με το food pass. Επικεντρωθήκαμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη στην κοινωνία. Ο πληθωρισμός παραμένεις θετικός. Υπάρχει αύξηση από πέρσι σε σήμερα. Ελπίζουμε μέσα στο 2023 να δούμε χαμηλότερο πληθωρισμό από το 2022. Οι ειδικοί θεωρούν πως μέσα στο 2024 θα δούμε ύφεση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία. Το ‘Καλάθι του Νοικοκυριού’, έχει επιτυχία και θα πρέπει να συγχαρούμε τον κύριο Γεωργιάδη».

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber