Μηταράκης: «Η Ελλάδα πρωτοπορεί στα θέματα διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη» 

Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης / Σύνθεση Εσωτερικών Υποθέσεων ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης.

Στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες θα παρευρεθεί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, την Πέμπτη (09/03). 

Ο κύριος Μηταράκης θα θέσει επί τάπητος την ανάγκη δραστικής μείωσης των μεταναστευτικών ροών, όπως συμφωνήθηκε στην Συνάντηση των Αθηνών (23-24/2/2023) καθώς και το ζήτημα της αλληλεγγύης προς τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως  συμφωνήθηκε στην Κοινή Δήλωση του μηχανισμού των MED5 στη Μάλτα . 

Ο κ. Μηταράκης θα έχει σειρά συναντήσεων με τους υπουργούς Μετανάστευσης και Εσωτερικών των υπολοίπων χωρών προ της Συνεδρίασης του Συμβουλίου. 

Δήλωση Νότη Μηταράκη:

«Η Ελλάδα πρωτοπορεί στα θέματα διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη. Έχοντας αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα θέματα διαχείρισης δομών, αιτήσεων ασύλου και ειδικά των ασυνόδευτων ανηλίκων, ώστε να περιορίσει τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα είναι στην πρώτη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως συνδιοργανωτής των μηχανισμών MED5 για την εξασφάλιση της έμπρακτης αλληλεγγύης προς τα κράτη πρώτης υποδοχής και του μηχανισμού της Διαδικασίας του Βίλνιους για τον περιορισμό των ροών.» 

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber