Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος στην Υπουργική του ΟΟΣΑ για τη μετανάστευση – Αποτρεπτική συνοριακή πολιτική, επιστροφές και καταπολέμηση των δικτύων διακινητών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη Μετανάστευση, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, στην παρέμβασή του κατά τη Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Συνόδου αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα του μεταναστευτικού φαινομένου, το οποίο εκτίμησε πως θα απασχολεί τη διεθνή κοινότητα για τα επόμενα χρόνια.

Στη βάση αυτή, τόνισε την ανάγκη θέσπισης μιας ισχυρής, συνεκτικής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, βασισμένης αφενός στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, αφετέρου στην ασφάλεια και τη νομιμότητα.

Υπογράμμισε την ανάγκη αποτρεπτικών δομών συνοριακής φύλαξης και καταπολέμησης των δικτύων των διακινητών, καθώς και αποτελεσματικές συμφωνίες επιστροφών με τρίτες χώρες και κοινό ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών.

Scroll to Top

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber