Ολοκλήρωθηκε με επιτυχία στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου η Ευρωπαϊκή άσκηση PACE-22 με αντικείμενο την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού 

H Ευρωπαϊκή άσκηση PACE-22 (Parallel and Coordinated Exercise) με αντικείμενο την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 18/11/2022 όπως είχε προγραμματιστεί. 

Τον συντονισμό της άσκησης σε εθνικό επίπεδο ανέλαβε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ενώ μετείχαν εκπρόσωποι των Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Υγείας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. 

Στόχος ήταν η ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανταποκρίνεται σε ενδεχόμενες κρίσεις υβριδικού χαρακτήρα, με εσωτερική και εξωτερική διάσταση.   

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εκφράζει τις βαθύτατες ευχαριστίες προς όλους τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση, συμμετοχή και υποστήριξή τους. 

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber