Παραχώρηση της Δομής στο Κουτσόχερο Λάρισας για την άμεση στέγαση των πλημμυροπαθών

Ανταποκρινόμενο στις ανθρωπιστικές ανάγκες που προέκυψαν από την καταστροφική πλημμύρα στη Θεσσαλία, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: 

Παραχώρησε την Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στο Κουτσόχερο Λάρισας, δυναμικότητας 1300 θέσεων, για την άμεση στέγαση και τη φιλοξενία των πλημμυροπαθών. Η Δομή εκκενώθηκε  από τον μεταναστευτικό πληθυσμό που αριθμούσε 899 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλες Δομές του Υπουργείου νοτιότερα. 

Σε συνεργασία με την 1η Στρατιά παρασχέθηκαν είδη πρώτης ανάγκης και υλικό όπως σκηνές, πτυσσόμενα κρεβάτια, αδιάβροχα κ.ά..  

Το προσωπικό της Δομής παραμένει στην εργασία του για να παρέχει τις υπηρεσίες του στον πληγέντα πληθυσμό. 

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να συνεισφέρει στις ανάγκες που προέκυψαν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στη Θεσσαλία.   

Scroll to Top
viber link icon

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber