Πρόγραμμα συναντήσεων Αν. Υπουργού στις Βρυξέλλες

Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των ελληνικών προτεραιοτήτων, θέσεων και προβληματισμών για το μεταναστευτικό ζήτημα σε συνέχεια και της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια, καθώς και ενόψει της έναρξης της διαπραγμάτευσης του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες.

Κατά την επίσκεψή του θα έχει σειρά συναντήσεων με ευρωπαίους αξιωματούχους:

  • με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, κα Ylva Johansson,
  • με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά,
  • με τον Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Manfred Weber,
  • με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών  Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Juan Fernando López Aguilar, και τους συντονιστές του ΕΛΚ και της Σοσιαλιστικής Ομάδας στην ίδια Επιτροπή κα Brigit Sippel και κα Roberta Metsola.

Σε διμερές επίπεδο Ελλάδας – Βελγίου ο κος Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με την Υπουργό Υγείας και Μετανάστευσης του Βελγίου, κα Maggie deBlock.

Αύριο ο Αν. Υπουργός θα έχει ενημερωτική συνάντηση με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ελληνική Βουλή.

Επίσης, θα κάνει ενημέρωση σε Έλληνες και ξένους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες.

Scroll to Top

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber