Συνάντηση Αν. Υπουργού, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον Πρέσβη της Γερμανίας, κ. Ernst Reichel

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Ernst Reichel.

Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν η μετεγκατάσταση των 1.553 αιτούντων άσυλο, που θα υποδεχθεί η Γερμανία κατ’ εφαρμογή της αρχής της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Reichel συζήτησαν εκτενώς για την έως τώρα εξέλιξη της διαδικασίας, καθώς και οργανωτικά ζητήματα για την επιτάχυνσή της.

Συζητήθηκαν, επίσης, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και οι βασικές ελληνικές θέσεις, όπως αυτές αποκρυσταλλώθηκαν κατά την πρώτη συνεδρίαση την περασμένη Παρασκευή της διυπουργικής ομάδας εργασίας που συστάθηκε για το συντονισμό και την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης.

Οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Reichel συμφώνησαν στην τακτική ανταλλαγή απόψεων των δύο πλευρών σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της Γερμανικής Προεδρίας, καθώς και της διαπραγμάτευσης επί της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Scroll to Top

Viber Community

Κοινότητα Viber για θέματα μετανάστευσης και ασύλου

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δημιουργήσει μια κοινότητα στο Viber προκειμένου να παράσχει ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με θέματα μετανάστευσης και ασύλου. Παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο ή σκανάρετε το QR code προκειμένου να συνδεθείτε: https://bit.ly/MigrationViber